Stjernebassist Bill Laswell og den danske gruppe Kalaha

En genreoverskridende cocktail af skæve indfald, løssluppen energi og virtuose instrumentale indslag et sted mellem vestafrikansk funk og techno-rave

fredag 12. juli 2019 kl. 20:00 Dronningesalen
Bill Laswell og Kalaha (foto: Hiroshi Ohnuma og Flemming Bo Jensen)
Bill Laswell og Kalaha (foto: Hiroshi Ohnuma og Flemming Bo Jensen)

KØB BILLET

   
Standard 220 kr.
Diamantklub 170 kr.
Studerende 100 kr.


Få rabat på billetten som medlem af Diamantklubben - Læs mere og meld dig ind med det samme

Bill Laswell, den visionære bassist-producer, har i mere end tre årtier stået som en profileret og uendeligt kreativ kraft i tidens musik. Han har sat sit producer-aftryk på omkring 3.000 indspilninger med artister som Mick Jagger, Yoko Ono, Iggy Pop, Laurie Anderson, Brian Eno, Bootsy Collins, Nine Inch Nails, Motorhead, Peter Gabriel, Blur, The Ramones, Sting, The Last Poets, Afrika Bambaataa, Julian Schnabel, Whitney Houston, Manu Dibango, Fela Kuti og ikke mindst Herbie Hancock. Som bassist har Laswell sat sit markante præg på både egne og andres projekter, og her er han i selskab med danske Kalaha.

De fire musikere fra Kalaha har netop vundet den prestigefyldte Carl Pris som Årets Roots Komponist for deres EP Mama Ngoma. De optræder normalt som kvartet og uden bas, men er til lejligheden forstærket af både multi-instrumentalisten Gustaf Ljunggren, og altså, Bill Laswell på bas.

Man vil kunne høre Bill Laswell solo og Kalaha solo, men også sammen i et unikt band. Bill Laswell kalder sin stilart for collission-music, som dækker over et frit og kreativt forhold til genrebegrebet. Dette må også siges at være gældende for Kalahas musik. Her hentes inspirationen i lige dele vestafrikansk funk, techno-rave og jazzimprovisation. Kalahas musik er således et konstant foranderligt mix af skæve indfald, løssluppen energi og præcision. En genreoverskridende cocktail af personligt lyddesign og virtuose instrumentale indslag. 

Medvirkende:
Bill Laswell (bas, elektronik)
Emil de Waal (trommer, elektronik)
Niclas Knudsen (guitar, talk-box)
Jens Berents ‘Rumpistol’ Christiansen (keyboards, elektronik)
Mikael ‘Spejderrobot’ Elkjær (computer, elektronik)
Special guest: Gustaf Ljunggren (steel-guitar) 

Koncerten varer ca. en time og tre kvarter, uden pause.

Hør og se Kalaha med Mama Ngoma

Hør og se Bill Laswells basspil i projektet Talamanam Sound Clash Tabla Beat Science


✉ Skriv dig op til at modtage Diamantens kulturnyhedsbreve her ✉