Morten Ramsbøl mellem jazz og strygekvartet

Den danske komponist og bassists nyeste komposition True North hylder den nordiske tone, er fuld af kontraster og har en flot sammensætning af klang og rytme

torsdag 11. juli 2019 kl. 20:00 Dronningesalen
Morten Ramsbøl. Foto: Jonas André
Morten Ramsbøl. Foto: Jonas André

KØB BILLET

   
Standard 200 kr.
Diamantklub 150 kr.
Studerende 100 kr.


Få rabat på billetten som medlem af Diamantklubben - Læs mere og meld dig ind med det samme

Ramsbøls inspiration til True North kom, da han i sommeren 2017 kom hjem til Danmark fra sit professorat i jazz-kontrabas på Universitetet i Graz. Gensynet med Danmark inspirerede ham til at skrive ny nordisk-inspireret musik for sine favorit-jazzmusikere med strygekvartet. Musikken blev efterfølgende arrangeret i samarbejde med hans ven, den østrigske trommeslager Reini Schmölzer, der ligeledes underviser på Universitetet i Graz.

Mødet mellem en jazzkvartet og en strygekvartet har været en selvvalgt, frugtbar udfordring for Morten Ramsbøl, og resultatet er flotte sammensætninger af klang, rytme og ekspressivitet. Det rytmiske univers kombineret med det melodiske materiale i strygerne fremhæver både rytme og melodi, så begge dele fremstår på en ny og forstærket måde. Musikken er fuld af kontraster og rummer alt fra let, intim og meditativ musik til Sonny Rollins-lignende caribiske klange, samt New Orleans-inspirerede samspil – alt sammen med fokus på melodien og det melodiske.

Ensemblet i Dronningesalen består af saxofonist Julian Argüelles, pianist Jacob Karlzon, trommeslager Reini Schmölzer samt strygekvartetten Igmar Jenner Quartet, og selvfølgelig med komponisten selv på kontrabas. Ensemblet tæller de samme musikere som på udgivelse fra januar 2019 af True North, som også danner udgangspunkt for koncertens musik.

Medvirkende musikere:
Morten Ramsbøl – kontrabas, bandleder, komponist
Julian Argüelles – saxofoner
Jacob Karlzon – piano
Reini Schmölzer – trommer m.m.
Igmar Jenner – violin
Andreas Semlitsch – violin
Delphine Krenn-Viard – bratsch
Katja Finsel – cello 

Koncerten varer ca. 70-80 minutter - ingen pause.

Hør og se Morten Ramsbøl og True North-ensemblet

Hør og se Morten Ramsbøls introduktion til True North-ensemblet

✉ Skriv dig op til at modtage Diamantens kulturnyhedsbreve her ✉