Carsten Dahl og The Solo Songs of Keith Jarrett

Den danske pianist og komponist på opdagelse i Jarrets melodiske univers med afsæt i mesterens soloimprovisationer og den verdensberømte Køln-koncert

onsdag 10. juli 2019 kl. 20:00 Dronningesalen
Carsten Dahl (pr-foto)
Carsten Dahl (pr-foto)

KONCERTEN ER UDSOLGT

                       
Standard 240 kr.
Diamantklub 190 kr.
Studerende 150 kr.

UDSOLGT
Få rabat på billetten som medlem af Diamantklubben - Læs mere og meld dig ind med det samme

Når Carsten Dahl under sommerens jazzfestival tager livtag med Keith Jarrett, bliver det med udgangspunkt i de uslebne diamanter, der siden den verdensberømte Køln-koncert fra 1975 er dukket op i Jarretts bevidsthedsstrømmende improvisationer – små melodier og fragmenterede temaer, der glimtvis opstår og forsvinder igen. Målet er at udkrystallisere de melodiske fragmenter gennem Carsten Dahls helt egen tilgang til improvisation og komposition. Dahl har til lejligheden samlet et stærkt hold bestående af blandt andre Palle Mikkelborg, Fredrik Lundin, Stefan Pasborg, Nils Bo Davidsen, og en strygersektion fra Ensemble Midtvests strygere

Keith Jarretts verdensberømte solokoncert i operahuset i Køln tårner sig stadig højt over udgivelser med soloklaveret som bærende element. Albummet, der udkom på fremsynede ECM, har til dato solgt omtrent fire millioner eksemplarer verden over og inspireret soloekskursioner hos blandt andre Brad Mehldau og danske Carsten Dahl. Jarretts udflugt i øjeblikkets impulsive kreativitet var resultatet af modgang – han ankom til Køln med kraftige rygsmerter og et graverende søvnunderskud, der næsten fik ham til at aflyse koncerten ved synet af det halvramponerede flygel, der ved en fejl var stillet frem til ham på scenen i det tyske operahus. 

Multiinstrumentalist og komponist Carsten Dahl anses i dag for at være en af landets mest innovativt og genialt improviserende musikere. Pianisten begyndte bag trommerne i en alder af ni år, og allerede som teenager havde han sine første studiejobs. I sine tidlige 20’ere helligede han sig klaveret, inspireret af mentorer som Jørgen Nielsen og Butch Lacy. Dahls vidtrækkende talent lader til at være ubegrænset, og han udtrykker sig frit i jazztraditionen, hvor han som få andre udfolder sig som improviserende komponist på en original og historiefortællende måde – både solo og i en lang række konstellationer som festivalaktuelle Ginman/Blachman/Dahl og mange andre. Carsten Dahl har foruden sit virke som eftertragtet live-musiker også undervist på både RMC og Syddansk Musikkonservatorium, komponeret orkesterværker, medvirket på mere end 300 udgivelser og modtaget utallige priser og lovord fra anmeldere verden over. 

Medvirkende musikere:
Carsten Dahl (flygel), Palle Mikkelborg (tp), Fredrik Lundin (s), Nils Bo Davidsen (b), Stefan Pasborg (dr) + Ana Feitosa, Matthew Jones, Sanna Ripatti, Jonathan Slaato (strings). 

Koncerten varer ca. halvanden time, ingen pause

✉ Skriv dig op til at modtage Diamantens kulturnyhedsbreve her ✉