Samtidsmusik med Athelas Sinfonietta og Esbjerg Ensemble

KLANG-festivalens 10 års jubilæumskoncert med to store ensembler og fem værker om bl.a. lys, lydbyggeklodser, Galapagos-albatrossens parringsdans og en gyser med titlen 'Music to Accompany Your Sweet Splatter Dreams'

tirsdag 4. juni 2019 kl. 20:00 Dronningesalen
Dirigenten Pierre-André Valade står denne aften i spidsen for både Athelas Sinfonietta og Esbjerg Ensemble. Foto: Guy Viven
Dirigenten Pierre-André Valade står denne aften i spidsen for både Athelas Sinfonietta og Esbjerg Ensemble. Foto: Guy Viven

KØB BILLET

   
Standard   120 kr.
Diamantklub   90 kr.
Studerende   70 kr.


Få rabat på billetten som medlem af Diamantklubben - Læs mere og meld dig ind med det samme

KLANG – Copenhagen Avantgarde Music Festival er Danmarks største, internationale festival for samtidsmusik. Den Sorte Diamant lægger hus til jubilæumskoncerten med to af Danmarks førende ensembler af sin art under ledelse af dirigent Pierre-André Valade og med pianisten Jonas Olsson som solist.

Koncerten byder på fem værker af fem forskellige dansk-baserede komponister. Programmet starter med et værk af Bent Sørensens med den franske titel Tunnels de Lumiére, på dansk tunneler af lys. Lyset er et tilbagevendende tema i Sørensens værker ligesom skygge, tusmørke og alle andre tænkelige former for lysvirkninger. Et tema i den unge danske komponist Rune Glerups kompositioner er arbejdet med objekter - en slags lyd-byggeklodser, der belyser og farver hinanden. Dette gælder også for klaverkoncerten der kan høres denne aften, hvor man på trods af de gentagne, og ind imellem kontrasterende klangobjekter, fornemmer et fremadskridende udtryk, der efterhånden bliver mindre kantet, og mindre kategorisk. Li-Ying Wus værk, Ritournelle Rondo alla L’albatro vermicolato, arbejder ligeledes med gentagne objekter eller afdelinger. En ritornel, en rondo hvor inspirationen er fra fra Galapagos-albatrossens parringsdans.

Koncerten byder på en uropførelse af den islandske komponist Bára Gísladóttir, der har base i København. Hendes værk er en musikalsk gyser med titlen Music to Accompany Your Sweet Splatter Dreams. Værket består af tre satser med titlerne: 1. rushing down a steep steadily shrinking footpath on a 1995 green Nissan King Cab, 2. extreme long shot: blood spatters on Snowy Mountain og 3. the plastic wrapped corpse of your mother in burgundy crocodile leather wooden heeled cowboy boots.

Athelas Sinfonietta er et af de førende ensembler i Danmark inden for ny kompositionsmusik. De beskæftiger sig med nye strømninger som de formidler  til det musikinteresserede publikum, og er således med til at skabe musikkens fremtid. Det er her tidens komponister kan høre deres egen og kollegernes musik, og publikum kan få et indblik i hvad der optager samtidens komponister. Esbjerg Ensemble fremfører klassisk kammermusik med kompromisløs kvalitetssans, og er anerkendt for sin nyskabende og alsidige programlægning. De spiller hele den klassiske musiks kanon, men er i høj grad kendt for sin stilsikre fortolkning af moderne værker. Derfor er ensemblet ofte det naturlige valg, når nulevende komponister søger ensembler til at opføre deres musik.

Program:
Bent Sørensen (f. 1958): - Tunnels de Lumiére (2012)

Li-Ying Wu (f. 1978): Ritournelle Rondo alla L’albatro vermicolato (2018)  

PAUSE

Bára Gísladóttir (f. 1989): Music to Accompany Your Sweet Splatter Dreams UROPFØRELSE

Rune Glerup (f. 1981): Piano Concerto (2009-10) Solist: Jonas Olsson

PS: Det oprindeligt annoncerede værk af Loic Destremau udgår, men vil blive opført ved en senere lejlighed.

Jubilæumsfejring på Søren Kierkegaards Plads 17-19:30:

Inden koncerten omdannes området foran Den Sorte Diamant til en festivalplads med masser af musik, fest og fællesskab. FDFs skib Skibladner II lægger til kaj ved Søren Kierkegaards Plads, og KLANG-festivalen har bestilt et unikt kunst- og performanceværk af komponist James Black, som for en dag omdanner skibets gamle trædæk til en levende kunstinstallation og musikscene. Derudover vil et af Danmarks mest ikoniske ensembler, Den Kongelige Livgardes Musikkorps, opføre korte marchinspirerede værker, som er skrevet til lejligheden.

KLIK HER FOR AT SE OM JUBILÆUMSFEJRINGEN PÅ SØREN KIERKEGAARDS PLADS

Koncerten er støttet af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for musik.