Julekoncert med Camerata Øresund

Händel, Bach og julesange

lørdag 8. december 2018 kl. 16:00 Dronningesalen
Camerata Øresund tager publikum med på en musikalsk julevandring kloden rundt i Den Sorte Diamant
Camerata Øresund tager publikum med på en musikalsk julevandring kloden rundt i Den Sorte Diamant
Standard 165 kr.
Diamantklub 120 kr. 
Studerende 90 kr. 

KØB BILLET

  Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten


Følg os:
Instagram

Camerata Øresund spiller julen ind med barokmusikkens jule-highlights og slutter af med fællessang

For tredje år i træk er det Camerata Øresund, der i samarbejde med Det Kgl. Bibliotek, slår dørene op til julekoncert i Den Sorte Diamant. Der spilles og synges highlights fra barokkens julemusik, bl.a. arier fra Händels Messias og uddrag fra Bachs Juleoratorier. Koncerten slutter af med fælles afsyngelse af julesange med Camerata Øresunds sangere og orkester. 

Alt dette kan efterfølgende skylles ned med et dejligt glas gløgg i husets caféområde. 


Julen rundt om kloden

Forestil dig de triumferende lyde fra pauker og trompeter i åbningskoret af Bachs Juleoratorium eller det jublende 'Hallelujah'-kor fra Händels Messias - man kan hævde, at de fleste musikelskere ville forbinde disse glade toner med julen og julestemning, men kan en julesang fra Bratislava eller en lille dansesats af den danske barokkomponist Christan Ræhs vække de samme følelser?

I Camerata Øresunds juleprojekt Julen rundt om kloden præsenterer vi jule(barok)-musik fra flere forskellige lande og udforsker, hvordan klangen af jul kommer til udtryk hos kendte og ukendte komponister. Med en musikalsk vandring fra by til by og land til land præsenterer vi instrumentale stykker fra højbarokken side om side med berømte arier og mindre kendt traditionel julemusik.

'Har Corellis berømte julekoncert noget til fælles med en julesang af Bellmann? Klinger gammel julemusik fra Syd-Amerika af noget, som vi her langt oppe i det kolde nord forbinder med jul? Hvad end svaret er, håber vi at give publikum en skøn oplevelse med smukke, rørende og opløftende juletoner,' siger Peter Spissky fra Camarata Øresund. 

Medvirkende:

Camerata Øresunds sangere og musikere med koncertmester Peter Spissky i spidsen.

Koncerten varer ca. to timer inkl. pause 

Koncerten er støttet af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for musik