Stjerner i Diamanten: Hope, Meyer og Knauer

tirsdag 3. november 2015 kl. 20:00 Dronningesalen

Daniel_Hope_by_Harald_Hoffmann

 Daniel Hope - en af tidens mest spændende og udfordrende britiske strygere


OBS! KONCERTEN VAR OPRINDELIGT ANNONCERET MED ALEXANDRE THARAUD, MEN PÅ GRUND AF SYGDOM INDTRÆDER SEBASTIAN KNAUER PÅ KLAVER.

Unik konstellation af brillante kammermusikere

Det er første gang, disse tre stjernesolister kan høres sammen i Danmark, når de gæster Den Sorte Diamant som del af en eksklusiv turné. Der er tale om en unik konstellation af nogle af tidens skarpeste kammermusikere.

Programmet består af perler fra første halvdel af det 20. århundrede som bl.a. Igor Stravinskijs Historien om en soldat og Maurice Ravels Sonate nr. 2 for violin og klaver. Interessant for aftenens program er, at alle komponisterne har flirtet med populær- og folkemusikken, som f.eks. Darius Milhaud, der har hentet inspiration i chanson française, jazz og brasiliansk musik, hvilket tydeligt kan høres i Scaramouche, og Igor Stravinskij, hvis Historien om en soldat har klare referencer til tidens populære musikformer, tango og rag.

Daniel Hope
Britisk violinist, der ligesom Meyer og Knauer er turnerende solist og kammermusiker. Har optrådt med de førende orkestre og dirigenter verden over. Hope er engageret i humanitære, politiske og uddannelsesmæssige spørgsmål, som f.eks. i anti-racisme-projektet Tu Was! Et engagement, der går hånd i hånd med hans karriere som solist. Hope er ikke mindst kendt for nogle udfordrende og stærkt kommunikerende programmer, som f.eks. Max Richters opdatering af Vivaldis De 4 årstider. Hope er blevet hyldet af the London Observer som ”The most exciting British string player since Jacqueline du Pré”, så vi kan glæde os til en topviolinist I Den Sorte Diamant.

http://www.danielhope.com

Sabine Meyer
Tysk klarinettist, der har optrådt med de førende orkestre, dirigenter og kammermusikere over hele kloden. Hun blev tidligt kendt, da hun i en alder af 23 år vandt en plads i Berliner Philharmonikerne. Dette vakte opsigt. Meyer var på vej til at blive det første kvindelige medlem af orkestret nogensinde. I længden ønskede man dog ikke at ansætte hende, selvom hun stod under Herbert von Karajans vinger. Men Meyers solokarriere var heldigvis allerede på skinner, og det kan vi glæde os over i dag.

http://www.sabine-meyer.com

Sebastian Knauer
Tysk pianist, der ligesom sine to kollegaer er en efterspurgt musiker, der ofte ses i sammenhænge med verdens bedste orkestre, dirigenter og kammermusikere og på festivaler som Schleswig-Holstein Musikfestival, hvor han regelmæssigt optræder. Knauer har i mange år været duopartner med Daniel Hope, så det er ikke et uprøvet samarbejde, vi får at høre. Måske har parret ladet sig påvirke af hinandens programlægning; i hvert fald har Knauer opnået et ry som en særdeles kreativ programlægger, ikke mindst pga. sin serie Wort trifft Musik, hvor en skuespiller er med til at formidle en komponists livsforløb.

http://www.sebastianknauer.de

 

PROGRAM
Igor Stravinskij (1882-1971): Historien om en soldat for klavertrio (1918)
Maurice Ravel (1875-1937): Sonate nr. 2 for violin og klaver (1927)
Darius Milhaud (1892-1974): Scaramouche i udgave for klarinet og klaver (1937)

Pause

Darius Milhaud (1892-1974): Suite for klarinet, violin og klaver (1936)
Bela Bartok (1881-1945): Kontraster for klarinet, violin og klaver (1938)

 

Koncerten er blevet til med velvillig støtte fra Gangstedfonden og 15. Juni Fonden.
Hotelsponsor: Arthur Hotels
HotelKongArthur_300dpi NY

Standard 240 kr.
Diamantklub 190 kr.
Studerende 100 kr.

KØB BILLET

  Monthly newsletter:
Kultur i Diamanten (in Danish)


Follow os:
Instagram