Kulturnat 2021

Kulturnatten vender tilbage!

fredag 15. oktober 2021 kl. 18:00 - 24:00 I hele bygningen
Den Sorte Diamant glimter til Kulturnatten
Den Sorte Diamant glimter til Kulturnatten

Besøg havnefrontens kulturelle vartegn Den Sorte Diamant, når Det Kgl. Bibliotek slår dørene op til en funklende kulturnat med livejazz og familieaktiviteter!

For børn og voksne byder Den Sorte Diamant på kreativ workshop og skattejagten Den Store Diamantjagt: Få udleveret kort, kompas og timeglas og udforsk Det Kgl. Biblioteks hemmeligheder på jagten efter visdommens diamant!

Udforsk også huset og kig ind i den eventyrlige gamle læsesal og koncertsalen, Dronningesalen.

FOR BØRN OG DERES VOKSNE
DEN STORE DIAMANTJAGT
På et hemmeligt sted i Det Kgl. Bibliotek findes Visdommens Diamant - en diamant, som kun de vise kan finde! Mød op i Diamantens atrium, og lån en eventyrtaske med kompas, kort og lommelygte. Så er I godt på vej.

WORKSHOP: DIAMANTVÆRKSTED
Tegn, klip og fold jeres egne smukke diamanter i et særligt glimtende papir. Tag dem med hjem, så de fine diamanter kan funkle på børneværelset.


MUSIK OG OPTRÆDENER
JAZZ I CAFEEN
I Diamantens åbne café udforsker Mads Mathias, Andreas Svendsen, Johannes Wamberg og Matthias Petri jazzens forskellige udtryk.
Kl. 19.00, 20.00, 21.00, 22.00


MAD & DRIKKE
EFTERÅRSSPISE I CAFÉ OG SALON
Græskarsuppe, æblekage, bagværk og snacks - det emmer af efterår i cafeen og Salon, hvor Madkartoteket serverer aftensmad og andet godt til den lille sult.


I GRATIS ADGANG I UDSTILLINGERNE
TRINE SØNDERGAARD - WORKS - Rotunden

Åbent hus i Diamanten betyder åbne udstillinger. Kom og oplev vores nye særudstilling med den internationalt anerkendte fotograf Trine Søndergaard, der gennem motiver som mennesket, natur, tid og lys lader os se det usynlige.

SKATTE I DET KGL. BIBLIOTEK - Over caféen

Lige oven over Diamantens café og butik finder I vores skattekammer, der rummer Diamantens permanente samlingsudstilling. Her finder I de fineste, smukkeste, vigtigste og mest værdifulde af Det Kgl. Biblioteks klenodier – hvad, synes I, er finest?


HUSET
OPLEV DEN SORTE DIAMANT
Gå på opdagelse i vores store, spektakulære bygning, og oplev kontrasten mellem nyt og gammelt. Se fx spejlkuglen og dets stjernedrys i atriet, de oplyste træer i Bibliotekshaven og den Den Gamle Læsesal, hvor mange historiske kulturpersonligheder har tænkt store tanker.


BRIDGE I OKTOGONEN
Kom og prøv verdens sjoveste kortspil og mærk, hvad der sker når du udfordrer din hjerne med et fængende spil kort, som du vil få svært ved at lægge fra dig igen. Arrangeret af Danmarks Bridgeforbund

 

✉ Skriv dig op til at modtage Diamantens kulturnyhedsbreve her ✉