Tag en virtuel tur rundt i Den Sorte Diamant

Herunder ser du en række centrale steder i Den Sorte Diamant og Holm-bygningen. Klik i den enkelte billed-rude for at dreje kameraet eller gå på opdagelse i bygningen.


Atrium - etage A

Atriets bølgende vægge er beregnet ved hjælp af mere end 10.00 koordinationspunkter, der danner grundlag for de forskallinger, betonen er støbt i.


Vis stort kort


Dronningesalen - etage A

Dronningesalen på 5.600 m3 rummer mellem 408 og 600 personer afhængig af sceneareal. Vægge og loftpaneler er udført i ahornfinér. Salen er ca. 20 m bred, 30 m lang og 10 m høj.

 


Vis stort kort


Kirkebybroen - etage C

Kirbebybroen forbinder Diamanten med Preben Hansens tilbygning fra 1968 og H.J. Holms biblioteksbygning fra 1906. Loftudsmykningen på broen, som består af olie på træ, er malet af Per Kirkeby og måler 210 m².


Vis stort kort


Læsesal Øst - etage C

Læsesalens formål er primært at være studielæsesal for universitetsbiblioteket med 153 studiepladser. Et stort antal mikrofilmede aviser stilles til disposition for brugerne. OBS: Kun adgang for læsesalsbrugere


Vis stort kort


Læsesal Nord - etage C

Læsesalen rummer stadig det originale inventar fra 1906, heriblandt de grønne lamper med jugnedfod. De har altid haft elektriske pærer og er tegnet specielt til Det Kongelige Bibliotek af arkitekt Johannes Magdahl-Nielsen. OBS: Kun adgang for læsesalsbrugere


Vis stort kort