Det Kreative Bibliotek - Derhjemme: Lav en solopgang

Er I begyndt at mangle idéer til, hvad I skal lave derhjemme? Vi har lavet en hjemmeudgave af Det Kreative Bibliotek, hvor I kan lave en kreativ workshop hjemme ved køkkenbordet.

 

Som altid handler Det Kreative Bibliotek om, at man laver kreative kunstværker inspireret af skattene i Det Kgl. Bibliotek. I hjemmeudgaven skal I dog kun bruge ting og materialer, som I allerede har i huset eller som kan købes i dagligvarebutikker.

Denne gang ser vi nærmere på Genforeningen, som vi fejrer 100-årsjubilæum for i år. Når I drager ud i landet, så læg mærke til de mange genforeningssten, der er rejst rundt omkring. På flere af dem går en solopgang igen, og det gør solopgangen også på flere af de festprogrammer og sanghæfter, som vi har gemt her på biblioteket fra genforeningsåret. Det er et symbol på, at nu blev det igen dag i Danmark efter den mørke tid, hvor Danmark og Sønderjylland var skilt fra hinanden. 

I videoen nedenfor viser vi, hvordan du kan klippe en solopgang, så er der også lidt at lave, hvis der skulle komme en regnvejrsdag. Og så kan I bagefter gå ind og læse mere om Genforeningen her.

Det skal I bruge:
-       En saks
-       Papir
-       En blyant 

Sådan gør I:

Del jeres kunstværker:

Vi vil meget gerne se jeres kunstværker. Hvis I vil dele dem med os og andre, så tag et billede af dem og post dem på Instagram med hashtagget #detkreativebibliotek #detkglbibliotek