Det Kreative Bibliotek - Derhjemme: Lav en sommerfugl af tøjklemmer

Er I begyndt at mangle idéer til, hvad I skal lave derhjemme? Vi har lavet en hjemmeudgave af Det Kreative Bibliotek, hvor I kan lave en kreativ workshop hjemme ved køkkenbordet.

 

Som altid handler Det Kreative Bibliotek om, at man laver kreative kunstværker inspireret af skattene i Det Kgl. Bibliotek. I hjemmeudgaven skal I dog kun bruge ting og materialer, som I allerede har i huset eller som kan købes i dagligvarebutikker.

Denne gang ser vi nærmere på flotte insekter fra gamle billedtavler. Billederne blev i sin tid brugt ved undervisning på Landbohøjskolen. Prøv at kigge på billederne af de flyvende insekter – hvilken af dem vil I gerne bygge? Måske en flot sommerfugl?  

Insekter:

Insekter2
 Det skal I bruge: 

-       Tøjklemmer  

-       Papir, servietter, tape, gavepapir, avispapir eller andet I kan folde som vinger. I kan også bruge grillpinde eller vatpinde til vinger. Eller hvad med at finde nogle flotte blade i naturen og bruge dem som vinger?

-       Tuscher, maling, neglelak, glimmer eller andet I kan dekorer klemmen med. 

Sådan gør I:

-       Start med at dekorer klemmen – det er insektets krop. Måske skal den have øjne og farves i en flot farve?

-       Fold derefter nogle fine vinger til insektet. Du kan bruge en serviet eller en avis. Du kan også bruge et par pinde, f.eks. grillespyd eller vatpinde, og rundt om pindende kan du vikle tape, som kan arves med tusch.  

-       Vingerne sætter I fast i klemmen, og så har I lavet jeres insekt.

billedetekst som læses af skærmlæser
billedetekst som læses af skærmlæser

Del jeres kunstværker:

Vi vil meget gerne se jeres kunstværker. Hvis I vil dele dem med os og andre, så tag et billede af dem og post dem på Instagram med hashtagget #detkreativebibliotek #detkglbibliotek